Nadja Hanterink

 Nadja pfNa de studie Technische Commerciële Textielkunde te hebben afgerond, ben ik in 2010 begonnen aan het diploma Allround Styling op Akademie Vogue. Het leek me een leuke, creatieve en leerzame toevoeging aan mijn HBO opleiding. Ik had bij het toelatingsgesprek al gelijk een goed gevoel bij Vogue. Dit kwam grotendeels door de toenmalige directrice Joke Veeze.
 
 
Ze kende ons allemaal bij naam en was altijd bereid om te luisteren. Helaas is Joke er niet meer, een groot gemis voor de opleiding en de leerlingen.
 Zoals gezegd ben ik de opleiding Allround Styling gaan doen, een veelzijdige richting. Ik wist niet precies welke richting ik op wilde, dus dit was de meest logische keuze. Het eerste jaar woonde ik in Amsterdam en heb ik 4 vakken gevolgd. Na dit jaar heb ik besloten om (terug) te verhuizen naar Enschede. Vanuit Enschede heb ik 2 vakken per jaar gevolgd, 1 dag les per week. Prima te doen! Ik heb een erg leuke tijd gehad bij Vogue. Mede doordat de opleiding kleinschalig is, is alles al snel vertrouwd. De lessen zijn persoonlijk en je krijgt al snel een band met je leerkrachten.Zolang je je inzet en gemotiveerd bent, word je eerder als gelijke behandeld dan als leerling. Door de Mediastyling-vakken kwam ik erachter dat ik het leuk vind om grafisch werk te doen. Helaas zaten er geen grafische vakken bij het Allround Styling pakket in, dat vond ik wel een gemis. Gelukkig is de opleiding inmiddels geüpdate en zijn er meer grafische richtingen bij gekomen, een groot pluspunt! Want als je als stylist op een hoofdkantoor wilt werken, dan moet je wel minstens Photoshop, Illustrator en Indesign beheersen. In het oosten van het land is het (nog) moeilijker om werk te vinden in de modebranche, daarom volg ik nu alsnog een deeltijd opleiding Photoshop, Indesign, Illustrator en vormgeving. Ondertussen zoek ik verder naar een leuke baan.
 
Ik heb bij Vogue geleerd om anders te kijken naar dingen, dat je overal inspiratie uit kunt halen en dat je vooral moet blijven doen wat je echt leuk vindt. Ik heb naast mijn diploma ook twee goede vriendinnen overgehouden aan mijn Vogue tijd. Ik kijk er met veel plezier op terug!
 
www.nadjahanterink.com
 

Content Creator / Interior junkie CreaUnit / Blogger

https://www.linkedin.com/in/nadja-hanterink-0705037a?authType=name&authToken=XBbB