Opleiding dessinontwerpen

Wat is een Dessinontwerper?

Een dessinontwerper ontwerpt dessins en patronen voor stoffen voor de mode- en interieurbranche. De ontwerper heeft een goed gevoel voor vorm, kleur en compositie. De ontwerper analyseert trends, beurzen, kunstvormen en maatschappelijke ontwikkelingen voor nieuwe ideeën. Hij beheerst de traditionele en moderne ontwerpprogramma’s (Illustrator) om de ontwerpen bij opdrachtgevers aan te leveren.

Welke cursussen behoren tot de opleiding Dessinontwerper?


Hoe meld ik me aan?

Meld je aan

Meld je hier aan voor de deeltijd opleiding dessinontwerper. Daarna ontvang je van ons een aanmeldingsformulier voor een intakegesprek, een kostenoverzicht informatie, algemene informatie en de toelatingsopdrachten. Heb jij een portfolio, dan kun je deze meenemen naar het intakegesprek in plaats van de toelatingsopdracht.

Wat kost de opleiding?

Om het diploma dessinontwerper te behalen dien je de 9 losse cursussen succesvol af te ronden. De totale kosten om een diploma te behalen bedragen € 8.955,- (9 x € 995,-). Je betaalt naar gelang het aantal cursussen dat je volgt in 1 jaar. Volg je 3 cursussen, dan betaal je 3 x € 995,-. * Volg je de cursus digitale dessinontwerpen, die kost €1.375,-

Andere interessante opleidingen die wij aanbieden zijn:

test