SketchUp

Wat is SketchUp?

SketchUp is een computerprogramma waarmee je in 3D kan tekenen. Denk aan vormen, ruimtes en gebouwen. Het is eind twintigste eeuw ontworpen om mensen simpeler 3D dingen te laten tekenen dan de toenmalige 3D-programma’s, welke vaak een zeer ingewikkelde cursus vereisten. Enkele van zijn functies zorgen ervoor dat ontwerpers met hun ontwerpen kunnen ‘spelen’, iets wat onmogelijk is bij CAD-programma’s. Het is mogelijk om met behulp van SketchUp gebouwen te tekenen en deze gebouwen te tonen in Google Earth als driedimensionale objecten. Wordt als korte cursus van 10 weken gegeven.

Studenten kunnen via Cadkoop een SketchUp abonnement voor € 69,- per jaar nemen.

 

Sketch Up is een 3D programma en dus zwaar. Het vraagt een goede grafische kaart van je computer. Hieronder een lijstje met de eisen waaraan je laptop moet voldoen.

Macbook: (Bijvoorbeeld een Macbook Pro)

• Minimale hardware
o 2.1+ GHz Intel™ processor
o 4GB RAM
o 500MB beschikbare hard-disk space.
o 3D class video card met 512 MB of meer aan geheugen

Windows besturingssysteem: (Bijvoorbeeld een Chromebook)

• Minimale hardware
o 1 GHz processor
o 4GB RAM
o 500MB aan vrije hard-disk space
o 3D class video card met 512 MB of hoger geheugen en een support voor hardware acceleration. Controleer of de video card driver OpenGL 3.1 of hoger ondersteunt en dat deze up to date is.

Hoe lang duurt de cursus SketchUp?

10 weken, van september tot begin november.

Wat kost de cursus SketchUp?

De cursus kost € 495,-.

SketchUp abonnement € 69,- per jaar.

Hoe meld ik me aan?

Meld je hier aan voor de cursus SketchUp. Daarna ontvang je van ons een aanmeldingsformulier voor een intakegesprek, een kostenoverzicht informatie, algemene informatie en de toelatingsopdrachten. Heb jij een portfolio, dan kun je deze meenemen naar het intakegesprek in plaats van de toelatingsopdracht.

Andere interessante cursussen die wij aanbieden zijn:

InterieurontwerpenDigitale VormgevingHorecastyling

 

 

Ga terug naar het cursusoverzicht