Masterclasses

Akademie Vogue organiseert eerste masterclass 

Voor de eerste editie stond bekende Nederlandse modestylist & onbetwiste stijlmeester Maik de Boer centraal. De avond bestond uit een lezing van Maik, waarna hem door interviewer Cor Schrama verschillende vragen over zijn werk werden voorgelegd. Een College Tour zou geen College Tour zijn zonder vragen van onze enthousiaste studenten, die goede vragen hadden voorbereid. De avond werd afgesloten met een drankje en een gezellig samenzijn met Maik.

 

Fotoverslag Masterclass Bas Kosters

Op dinsdagavond 19 april organiseerde Akademie Vogue haar derde jaarlijkse College Tour avond op de Rozengracht. De gast van dit jaar was de beroemde, befaamde en beruchte modeontwerper Bas Kosters. Bas presenteerde zijn laatste collectie “a permanent state of confusion” en gaf inzage in hoe hij werkt. Onze directeur Cor Schrama interviewde Bas over zijn werk en na een aantal vragen uit de zaal was er een leuke Meet and Greet waar Bas zijn boek “A GIFT” signeerde met zijn beroemde illustraties. Na afloop werd er gezellig nagepraat onder het genot van een drankje.

 

Fotoverslag Masterclass Cleas Iversen

Op dinsdagavond 11 april organiseerde Akademie Vogue haar vierde jaarlijkse College Tour avond op de Rozengracht. De gast van dit jaar was de beroemde, befaamde en Royal modeontwerper Cleas Iversen. Cleas gaf inzage in hoe hij werkt en wat hem inspireert, we hebben in inkijkje gekregen in de wereld van Haute Couture. & ook presenteerde hij zijn laatste collectie. Onze directeur Cor Schrama interviewde Cleas over zijn werk en na een de vele vragen uit de zaal was er een leuke Meet and Greet met Cleas. Na afloop werd er gezellig nagepraat onder het genot van een drankje. Op naar het lustrum volgend jaar!

 

Lustrum editie College tour

Op dinsdagavond 24 april organiseerde Akademie Vogue haar vijfde jaarlijkse College Tour avond op de Rozengracht. De gast van dit jaar was de beroemde & befaamde Frans Uyterlinde die ooit op Akademie Vogue studeerde. Frans gaf inzage in hoe hij werkt en wat hem inspireert, we hebben in inkijkje gekregen in de wereld van de Interieurstyling & styling voor televisie & tijdschriften. Onze directeur Cor Schrama interviewde Frans over zijn werk en na de vele vragen uit de zaal was er een leuke Meet and Greet met Frans. Na afloop werd er gezellig nagepraat onder het genot van een drankje. Het was een mooie lustrum editie.

 

Geslaagde masterclass Daily Paper

Op dinsdagavond 23 april organiseerde Akademie Vogue haar zesde jaarlijkse College Tour avond op de Rozengracht. De gast van dit jaar was de hoofdontwerper van Daily Paper Abderrahmane Trabsini. Hij gaf inzage in hoe hij werkt en wat hem inspireert. Maar ook hoe je een label kunt opzetten en daar op een marktconforme manier reclame voor kunt maken. We hebben een bijzonder inkijkje gekregen in de wereld van de High end streetwear. Onze directeur Cor Schrama interviewde Abderrahmane over zijn werk en na de vele vragen uit de zaal was er een leuke Meet and Greet waar uitgebreid werd nagapraat met de studenten onder het genot van een drankje.

 

Verslag Masterclass Ronald van der Kemp

De College Tour Avond stond op maandagavond 11 oktober geheel in het teken van sustainable Fashion! Onze gast van Ronald van der Kemp vertelde gepassioneerd over wat hij gestudeerd en waar hij gewerkt heeft. En uiteraard over zijn eigen label RVDK dat hij in 2014 startte. Zij passie over zijn vak en sustainability werkt erg aanstekelijk en was voor de studenten erg motiverend. Ronald van der Kemp werkte meer dan 25 jaar als ontwerper en creatief directeur voor high-end internationale luxemerken zoals Bill Blass, Celine / Michael Kors, Guy Laroche en Barneys. Ronald had leuke herinneringen aan Akademie Vogue waar hij als eerste in aanraking met mode kwam, dus was het extra leuk hem als BN’er voor onze jaarlijkse avond te gast te hebben. Hopelijk kunnen we met zijn allen de mode-industrie veranderen, met Ronald als grootste voorvechter voorop!

 

 

VERSLAG MASTERCLASS PAUL LINSE

De College Tour Avond stond op donderdag avond geheel in het teken van INTERIEUR! Onze gast van Paul Linse vertelde gepassioneerd over wat hij gestudeerd en waar hij gewerkt heeft. Zijn passie over zijn vak werkt erg aanstekelijk en was voor de studenten erg motiverend. Paul Linse werkte meer dan 25 jaar als ontwerper en creatief directeur voor allerlei grote bedrijven maar ook voor zorginstanties. Deze combinatie maakt zijn werk leuk en divers. Paul had leuke herinneringen aan zijn studie waar hij met enkele docenten studeerde in Eindhoven.

Zijn presentatie ging over diverse projecten:

 • Polman’s Huis / Utrecht, nu Hemel en Aarde
  De Plantage / Amsterdam
  Treinstation / Rotterdam
  Hotel de Blanke Top / Cadzand
  Restaurant Rijks/Rijksmuseum / Amsterdam
  Bar en Lounge Hotel The Dylan / Amsterdam
  En zijn laatste grote project het Royal Opera House / Londen

   

 

VERSLAG MASTERCLASS CARLI HERMES

De College Tour Avond stond op dinsdag avond geheel in het teken van FOTOGRAFIE! Onze gast Carli Hermes vertelde gepassioneerd over wat hij gestudeerd en voor wie hij gewerkt heeft.  Zijn passie over zijn vak werkt erg aanstekelijk en was voor de studenten erg motiverend.  Carli Hermes werkte meer dan 25 jaar als fotograaf en creatief directeur voor allerlei grote bedrijven en maakt ook veel vrij werk. Deze combinatie maakt zijn werk leuk en divers. Carli had leuke herinneringen aan zijn studie waar hij al snel als assistent aan fotoshoots meewerkte. Door een persoonlijke eigen stijl te ontwikkelen werd en blijft Carli een veel gevraagde fotograaf. Zijn presentatie over zijn werk was een echte eye opener.

test