FAQ

Op deze pagina een overzicht van aan de aan ons veel gestelde vragen (FAQ):

 

Kan ik werken naast het studeren?

Ja dit kan heel goed, alleen adviseren wij als je 4 of meer cursussen volgt dit niet te doen. Bij 4 cursussen moet je 2 dagen les volgen en heb je per week ongeveer 20 tot 32 uur aan huiswerk. Dus dit is dan een fulltime studie.

 

Kan ik halverwege Februari instromen bij cursussen?

Nee, alle cursussen lopen van begin September t/m  Juni.

 

Kan ik een studiebeurs krijgen?

Nee, wij zijn een particuliere opleiding en derhalve niet erkend door de overheid, we zijn wel goed bij bedrijven bekend.

 

Kan ik een ov-jaarkaart krijgen?

Nee, niet via ons omdat wij een particuliere opleiding zijn. Wij hebben onze lestijden derhalve aangepast. Wij beginnen elke dag vrij laat zodat er wel met kortingskaarten gereisd kan worden, die je dan zelf moet aanschaffen.

 

Is stage lopen verplicht? Zorgt Akademie Vogue voor een stageplek?

Nee, stage lopen wordt niet begeleid. Er komen wel bijna iedere week aanvragen voor stagiaires binnen. Deze publiceren wij op onze website en hangen wij op het studenten informatiebord. Een student kan naast het volgen van cursussen parttime stage lopen, alleen begeleiden wij die niet. Akademie Vogue voorziet in stageovereenkomsten tussen bedrijven en studenten.

 

Ik heb al zeer uitgebreid onderwijs genoten in een bepaalde cursus die binnen een opleiding/diploma bij Akademie Vogue valt, kan ik vrijstelling krijgen?

Als je 1 cursus reeds beheerst, hoef je die niet nogmaals te doen. Hiervoor moet je bij het toelatingsgesprek werk laten zien zodat wij kunnen beoordelen of jij inderdaad al kundig genoeg bent. Omdat iedere opleiding bij Akademie Vogue uit negen cursussen bestaat, mag jij dan in de plaats van die cursus, een andere, voor jou interessante cursus volgen.

 

Wordt er in het Nederlands les gegeven?

Ja, alleen maar. Voor diegene die Nederlands niet genoeg kundig zijn is het volgen van een cursus op Akademie Vogue te moeilijk en adviseren wij je dat je dat eerst goed onder de knie hebt.

 

Kan ik een jaar geen les volgen en het jaar erop weer verder studeren?

Ja, dit kan bij Akademie Vogue. Jij kunt je eigen tempo bepalen binnen ons rooster.

 

Are you teaching in English?

No, we only teach in dutch. If your Dutch isn’t good enough you won’t be able to follow any of our courses at Akademie Vogue. We recommend to first follow a good Dutch course elsewhere befor you start at Akademie Vogue.

 

Bezoek ook onze 10 redenen om voor Akademie VOGUE te kiezen.