Korte cursussen

 

Cursus Fotostudio (10 weken)

In deze workshop leer je op een professionele wijze aan de slag te gaan in een fotostudio. Dit kan met eenvoudige of professionele apparatuur. De lessen zijn een mix van theorie en praktijk. Het einddoel is een portret- of modefoto te maken.

Tijdstip: 1 september – 15 november 2020/donderdagavond, 19.00 – 21.15 uur
Benodigdheden: fotografie-ervaring en een spiegelreflexcamera

Prijs: € 395,-

 

Cursus Portretfotografie (10 weken)

In deze workshop leer je de portretfotografie te beheersen. De lessen zijn een mix van theorie en praktijk. Je leert je eigen stijl en je ‘eigen handschrift’ in portretfotografie te ontwikkelen.

Tijdstip: 20 november 2020 – 10 februari 2021/donderdagavond, 19.00 – 21.15 uur
Benodigdheden: fotografie-ervaring en een spiegelreflexcamera/modellen

Prijs: € 395,-

 

Cursus Modestudiofotografie (10 weken)

In deze workshop leer je op een professionele wijze modeshoots te fotograferen in een fotostudio. Dit kan met eenvoudige of professionele apparatuur. De lessen zijn een mix van theorie en praktijk. Je leert te werken met natuurlijk licht en studiolicht en je eigen stijl te ontdekken. Je leert in de lessen tot ideeën te komen voor verrassende modeshoots.

Tijdstip: 17 februari – 8 mei 2021/donderdagavond, 19.00 uur – 21.15 uur
Benodigdheden: fotografie-ervaring, een spiegelreflexcamera, model, visagist en stylist

Prijs: € 395,-

 

Sustainable fashion (10 weken)

De cursus Sustainable Fashion is onmisbaar in onze huidige tijd van bewustwording.
Anno 2020 kan je in de mode geen visie meer hebben, bedrijf beginnen of baan zonder stil te staan bij de impact die jou ideeën en acties hebben op onze wereld. Binnen 10 weken word jou de basis bijgebracht van de impact die mode heeft in onze huidige tijd. Dit doen we doormiddel van het uitfilteren van alle verschillende aspecten die hierbij komen kijken. Je gaat antwoord krijgen op vragen als: Wie maakt mijn kleding? Waar word het gemaakt? Waarvan word het gemaakt? Wat voor effect heeft dit op de aarde? Wat is de prijs van eerlijke mode? Wat is het koopgedrag van de huidige consument? Wat gebeurt er met kleding als we het weggooien?en dit is slechts een gedeelte. Je gaat met al deze vergaarde kennis een eigen visie ontwikkelen die vervolgens in jou huidig of toekomstige carrière kan worden toegepast. Het is ondenkbaar in deze tijd om binnen het werkveld mode hier niet bij stil te staan. Het is een vereiste! Mode is een van de meest vervuilende industrieën op aarde en dat moet veranderen. Verdiep je zodat je een verschil kunt maken en ‘be a changemaker’!

10 weken, van september tot november.

Prijs:  € 350,-

 

Social Media (10 weken)

Communicatie is pas communicatie als het bestaat uit een wisselwerking: verzenden, ontvangen, reageren etc. Het bestaat niet uit het ondoordacht uitzenden van informatie, maar juist uit strategisch denken en tactisch doen.

Online communicatie is niet meer weg te denken in de huidige tijd. Denk aan de digitale wereld en haar smartphones, tablets en pc’s. Er zijn oneindig veel online kanalen zoals social media, websites, e-mails, blogs, vlogs etc.

Maar hoe zet je nu een product, dienst, merk of bedrijf via social media in de schijnwerpers? Wat is nu eigenlijk een goede online strategie? Hoe zet je succesvol een online campagne op? Hoe draag je effectief je boodschap uit? Hoe creëer je draagvlak? Hoe zorg je ervoor dat jouw content wordt gezien? En, hoe leer je van eerder gemaakte keuzes?

Tijdens de cursus ‘Social media’ krijg je antwoord op bovenstaande vragen en word je middels praktijkopdrachten opgeleid tot bedrijfsmatige social media professional.

Prijs: €475,-

 

technisch mode tekenen (20 weken)

In deze cursus leer je platte werktekeningen maken met behulp van het programma Illustrator. Met werktekeningen bedoelen we technische tekeningen van kledingstukken, die ‘plat’ worden getekend met alle technische details zoals naden, stiksels en sluitingen. Kennis van het programma Illustrator is vereist.

Prijs: € 950,-

 

hoeden maken (10 weken)
Hoeden zijn een dagelijks voorkomend beeld in de stad. Het maken van hoeden is dan ook weer helemaal van deze tijd. Op de cursus hoeden maken leer je een aantal technieken zodat je na 10 lessen zelf aan de slag kunt. Je leert de basisvormen van dopjes trekken van etamine, vilt en stof, een cilinderhoed en werken met stro. Je leert verschillende technieken zoals naaien, stomen en strijken. Ook leer je het tekenen van patronen voor eigentijdse petten en baretten. Je leert tevens een methode om zelf eenvoudige hoedenmallen te maken. Nadat de basisvormen zijn geleerd, kan iedereen tenminste 2 hoeden helemaal uitvoeren. Er wordt afgesloten met een hoed voor een feestelijke aangelegenheid of een theatrale/historische hoed. De cursus is geschikt voor zowel een beginner als voor iemand met een ruime textielvaardigheid.

Prijs: €350,-

 

geschiedenis van de klassieke kunst (10 weken)

Het eerste blok van kunstgeschiedenis kan als een aparte lessenserie van 10 lessen gevolgd worden.

De klassieke bouwkunst, beeldhouwkunst en schilderkunst van de Egyptenaren tot en met de 19e eeuw worden behandeld.

Literatuur: Kunst.

Prijs € 350,-

 

geschiedenis van de moderne kunst (10 weken)

Het tweede blok van kunstgeschiedenis kan als een aparte lessenserie van 10 lessen gevolgd worden.

De kunstgeschiedenis van de 20e eeuw wordt behandeld.

Literatuur: Moderne en hedendaagse kunst begrijpen.

Prijs € 350,-

 

kostuumgeschiedenis (10 weken)

Het derde blok van kunstgeschiedenis kan als aparte lessenserie van 10 lessen gevolgd worden.

De geschiedenis van het kostuum van de Egyptenaren tot heden wordt behandeld.

Literatuur: Mode in het juiste perspectief.

Prijs € 350,-

 

interieurgeschiedenis (10 weken)

Het derde blok van kunstgeschiedenis kan als aparte lessenserie van 10 lessen gevolgd worden.

De geschiedenis van de meubels van de Egyptenaren tot heden wordt behandeld.

Literatuur: Het Nederlandse Meubelboek (A. Hofstede)

Prijs € 350,-

 

 

photoshop (10 weken) dagelijks

Foto’s nabewerken na een fotosessie wordt bijna bij iedere foto toegepast. Tijdens deze cursus worden door middel van alle gereedschappen, menucommando’s  en paletten de talloze mogelijkheden besproken. Je werkt met layers, maskers, teksten en effecten zoals kleurverandering, helderheid en aansnijdingen van de foto.

Op Akademie Vogue werken wij met het Adobe programma.

Prijs € 475,-  excl. software

Studenten kunnen via SLIM een abonnement voor € 140,- per jaar nemen, waarin photoshop is opgenomen.

 

in design (10 weken) dagelijks

In Design is hét opmaakprogramma voor reclamefolders, tijdschriften, flyers, boeken etc. Je kunt met behulp van In Design gemakkelijk materiaal ontwikkelen dat bestaat uit één of meerdere pagina’s met tekst. De typografie en de stijlen van de door jou opgemaakte documenten beheer je zelf, en het uitgebreide gedeelte kleurbeheer zorgt ervoor dat je probleemloos met de drukker kunt communiceren. Ook kun je gemakkelijk Word bestanden en afbeeldingen toevoegen aan je ontwerpen.

In Design is ideaal als je folders, boekjes of flyers wilt maken. Tijdens de cursus leer je de tools van In Design efficiënt te gebruiken zoals het gebruiken van In Design in combinatie met XML en er wordt gewerkt met Adobe Bridge en Version Cue.

Prijs € 475,-  excl. software

Studenten kunnen via SLIM een abonnement voor € 140,- per jaar nemen, waarin indesign is opgenomen.

 

 

illustrator (10 weken) dagelijks

Met de basiscursus Illustrator kun je professionele illustraties maken voor allerlei soorten media.

Illustrator leent zich niet alleen uitstekend voor het maken van illustratieve tekeningen; je kunt er ook technische tekeningen mee maken als dwarsdoorsneden. Bovendien is het mogelijk met dit programma grafische producten als visitekaartjes en pagina’s van brochures te ontwerpen.

Tevens bestaat de mogelijkheid van het maken van 3D objecten, het kunnen vervormen van tekst op flyers en posters, het maken of overnemen van ingewikkelde vormen en het gebruik van kleurstijlen en ontwerpstijlen. Je kunt in Illustrator ook gemakkelijk Word documenten en afbeeldingen gebruiken. Een belangrijk voordeel van Adobe Illustrator is het kwaliteitsbehoud. Het logo is daardoor geschikt voor een prijskaartje, maar kan ook op een tas of zelfs op een bestelwagen gezet worden.

Er wordt gewerkt met Adobe, Adobe Bridge en Version Cue.

Prijs € 475,-  excl. software

Studenten kunnen via SLIM een abonnement voor € 140,- per jaar nemen, waarin illustrator is opgenomen.