Computercursussen

Ben jij op zoek naar een goede betaalbare computercursus? Kijk dan in het onderstaande overzicht welke cursus het beste bij jou past:

  Akademie Vogue is partner van Slim.nl.

Studenten kunnen via SLIM een abonnement voor € 140,- per jaar nemen, waarin alle programma’s van Adobe Creative Cloud zijn opgenomen.

 

Voor computercursussen maak je gebruik van je eigen laptop, met de Adobe software erop.

Technisch Modetekenen

Technisch Modetekenen is platte werktekeningen maken van kledingstukken met behulp van het programma Illustrator. Met werktekeningen bedoelen we technische tekeningen van kledingstukken, die ‘plat’ worden getekend met alle technische details zoals naden, stiksels en sluitingen. Het kunnen maken van deze tekeningen is tegenwoordig een vereiste als je werkt in de modebranche waarbij kleding geproduceerd wordt.

 

Hoe lang duurt de cursus Technisch Modetekenen?
30 weken, van november tot eind mei.
Wat kost de cursus Technisch Modetekenen?
De cursus kost € 1375,-.

Digitaal Dessinontwerpen

Bij digitaal dessinontwerpen ontwerp en maak je de dessins met de computer. Door de computer zijn de mogelijkheden voor digitale prints onbeperkt geworden. Handgetekende en geschilderde dessins kunnen prima bewerkt worden met computerprogramma’s en omgezet worden tot professionele bruikbare ‘multiple repeat’ dessins voor de mode- en textielindustrie. In deze praktische cursus leer je de vele creatieve mogelijkheden die ‘Illustrator’ en ‘Photoshop’ je bieden, o.a. tot een grotere gelaagdheid in je dessins. Daarna wordt individueel extra aandacht besteed aan de digitale vormgeving van je eigen handgemaakte dessins. Ook het aanleveren en het opslaan van je files komen aan de orde. In de cursus krijg je inzicht in het beroep dessinontwerpen en de vele commerciële mogelijkheden. Hoe profileer je je als freelance designer, hoe presenteer je je werk en wat zijn de opties om je werk aan de man te brengen? Basis kennis van de computerprogramma’s Adobe Photoshop & Illustrator is vereist.

 

Hoe lang duurt de cursus Digitaal Dessinontwerpen?
30 weken, van september tot begin juni.
Wat kost de cursus Digitaal Dessinontwerpen?
De cursus kost € 1375,-

Webdesign

Bij Webdesign leer je websites bouwen met verschillende computerprogramma’s. Wil jij je eigen website, blog of webshop maken? Dat leer je in deze cursus waar HTML en CSS code, Content Management System en WordPress behandeld worden. Je leert een goede naam voor je website te bedenken, een crossmediaal plan te bedenken en een website voor een echte klant te bouwen.

 

Hoe lang duurt de cursus Webdesign?
30 weken, van september tot begin juni
Wat kost de cursus Webdesign?
De cursus kost € 995,-.

SketchUp

SketchUp is een computerprogramma waarmee je in 3D kan tekenen. Denk aan vormen, ruimtes en gebouwen. Het is eind twintigste eeuw ontworpen om mensen simpeler 3D dingen te laten tekenen dan de toenmalige 3D-programma’s, welke vaak een zeer ingewikkelde cursus vereisten. Enkele van zijn functies zorgen ervoor dat ontwerpers met hun ontwerpen kunnen ‘spelen’, iets wat onmogelijk is bij CAD-programma’s. Het is mogelijk om met behulp van SketchUp gebouwen te tekenen en deze gebouwen te tonen in Google Earth als driedimensionale objecten. Wordt als korte cursus van 10 weken gegeven.

Studenten kunnen via Cadkoop een SketchUp abonnement voor € 69,- per jaar nemen.

Hoe lang duurt de cursus SketchUp?
10 weken, van november tot begin februari.
Wat kost de cursus SketchUp?
De cursus kost € 495,-.

Literatuur: 3D-tekenen met SketchUp

Digitale Vormgeving

Digitale Vormgeving is een verzamelnaam voor verschillende ontwerpprogramma’s van Adobe. De cursus ‘digitale vormgeving’ bestaat uit drie delen van ieder 10 lesweken. Het is een belangrijke basis voor commerciële cursussen. Je leert foto’s bewerken, illustraties maken, dessins maken, magazines, posters en flyers maken. Doordat je dit digitaal maakt kun je het op diverse manieren gebruiken, in oplage laten drukken en op een website of voor social media campagnes. Ook worden tal van vormgevingsaspecten behandeld zoals typografie, kleurgebruik, maar ook hele technische dingen zoals type bestandsformaten, kwaliteitsverschillen (pixels, vector en resolutie) en bestanden drukklaar opleveren. De drie cursussen zijn beginnerscursussen, maar ook met enige basiskennis zijn ze relevant. Akademie Vogue biedt de mogelijkheid om de drie programma’s met korting aan te schaffen (€ 140,- per jaar).

Photoshop

Fotoshoppen, nabewerken en retoucheren na een fotosessie wordt bijna bij iedere foto toegepast. Tijdens deze cursus worden door middel van alle gereedschappen, menucommando’s en paletten de talloze mogelijkheden besproken. Je werkt met layers, maskers, teksten en effecten zoals kleurverandering en kleurcorrecties, helderheid en aansnijdingen van de foto. Ook te volgen als losse cursus van 10 weken: € 495,-. Van september tot november.

InDesign

InDesign is hét ideale opmaakprogramma voor reclamefolders, tijdschriften, flyers en boeken. Je kunt met behulp van InDesign gemakkelijk materiaal ontwikkelen dat bestaat uit één of meerdere pagina’s met tekst en afbeeldingen. De typografie en de stijlen van de door jou opgemaakte documenten beheer je zelf. Ook gaan we in op het uitgebreide gedeelte kleurbeheer. Tijdens de cursus leer je de tools van InDesign efficiënt te gebruiken. Ook te volgen als losse cursus van 10 weken: € 495,-. Van november tot februari.

Illustrator

Met de cursus Illustrator kun je professionele illustraties maken voor allerlei soorten media. Illustrator leent zich niet alleen uitstekend voor het maken van illustratieve tekeningen; je kunt er ook technische tekeningen mee maken als dwarsdoorsneden en werktekeningen. Bovendien is het mogelijk met dit programma grafische producten als huisstijlen, visitekaartjes en pagina’s van brochures te ontwerpen. Een belangrijk voordeel van Adobe Illustrator is dat je leert bestanden te maken van een hoge kwaliteit zodat ze geschikt zijn voor een prijskaartje, een tas, een billboard of zelfs op een bestelwagen gezet kunnen worden. Ook te volgen als losse cursus van 10 weken: € 495,-. Van februari tot eind mei.

Hoe lang duurt de cursus Digitale Vormgeving?
30 lessen van september tot begin juni.

Wat kost de cursus Digitale Vormgeving?
De cursus Digitale Vormgeving met alle 3 de cursussen Photoshop / Indesign / Illustrator kost € 1375,-.

Studenten kunnen via SLIM een abonnement voor € 140,- per jaar nemen, waarin alle drie programma’s zijn opgenomen.

Grafische Vormgeving

Grafische vormgeving is het visueel vormgeven van je ideeën in verschillende media voor commerciële toepassingen,. Dit vereist de inzet van zowel artistieke als technische vaardigheden. De praktijk van de grafische vormgeving strekt zich tegenwoordig uit van het traditionele drukwerk tot de computer. Het doel van de cursus Grafische Vormgeving is het ontwikkelen van kennis en inzicht over de rol, taak en mogelijkheden van ontwerp. Je leert tijdens de cursus om te gaan met een vraagstelling en concept. Je leert je kritisch te verhouden tot de inhoud en verantwoordelijkheid te nemen voor gekozen uitgangspunten. Tegelijkertijd wordt je conceptueel denkvermogen gestimuleerd en ontwikkeld en leer je ideeën te vertalen naar vorm en beeld. Het ontwikkelen van een eigen visuele taal is belangrijk. Deze taal richt zich op bewust en effectief gebruik van beeld en tekst. De onderwerpen die worden behandeld zijn ontwerpen, typografie, beeld en theorie.

 

Hoe lang duurt de cursus Grafische Vormgeving?
30 weken, van september tot begin juni.
Wat kost de cursus Grafische Vormgeving?
De cursus kost € 995,-

Hoe meld ik me aan?

Meld je hier aan voor een computercursus. Daarna ontvang je van ons een aanmeldingsformulier voor een intakegesprek, een kostenoverzicht informatie en algemene informatie. Mocht je ALLEEN komen voor een computercursus dan hoef je geen toelatingsopdracht te maken voor je intakegesprek.