Digitale vormgeving

Wat is Digitale Vormgeving?

Digitale Vormgeving is een verzamelnaam voor verschillende ontwerpprogramma’s van Adobe. De cursus ‘digitale vormgeving’ bestaat uit drie delen van ieder 10 lesweken. Het is een belangrijke basis voor commerciële cursussen. Je leert foto’s bewerken, illustraties maken, dessins maken, magazines, posters en flyers maken. Doordat je dit digitaal maakt kun je het op diverse manieren gebruiken, in oplage laten drukken, op een website en voor social media campagnes. Ook worden tal van vormgevingsaspecten behandeld zoals typografie, kleurgebruik, maar ook hele technische dingen zoals type bestandsformaten, kwaliteitsverschillen (pixels, vector en resolutie) en bestanden druk klaar opleveren. De drie cursussen zijn beginnerscursussen, maar ook met enige basiskennis zijn ze relevant.

Akademie Vogue is partner van Slim.nl. Studenten kunnen via SLIM een abonnement voor € 140,- per jaar nemen, waarin alle programma’s van Adobe Creative Cloud zijn opgenomen.

Voor deze cursus maak je gebruik van je eigen laptop, met de Adobe software erop.

Photoshop

Fotoshoppen, nabewerken en retoucheren na een fotosessie wordt bijna bij iedere foto toegepast. Tijdens deze cursus worden door middel van alle gereedschappen, menucommando’s en paletten de talloze mogelijkheden besproken. Je werkt met layers, maskers, teksten en effecten zoals kleurverandering en kleurcorrecties, helderheid en aansnijdingen van de foto.

InDesign

InDesign is hét ideale opmaakprogramma voor reclamefolders, tijdschriften, flyers en boeken. Je kunt met behulp van InDesign gemakkelijk materiaal ontwikkelen dat bestaat uit één of meerdere pagina’s met tekst en afbeeldingen. De typografie en de stijlen van de door jou opgemaakte documenten beheer je zelf. Ook gaan we in op het uitgebreide gedeelte kleurbeheer. Tijdens de cursus leer je de tools van InDesign efficiënt te gebruiken.

Illustrator

Met de cursus Illustrator kun je professionele illustraties maken voor allerlei soorten media. Illustrator leent zich niet alleen uitstekend voor het maken van illustratieve tekeningen; je kunt er ook technische tekeningen mee maken als dwarsdoorsneden en werktekeningen. Bovendien is het mogelijk met dit programma grafische producten als huisstijlen, visitekaartjes en pagina’s van brochures te ontwerpen. Een belangrijk voordeel van Adobe Illustrator is dat je leert bestanden te maken van een hoge kwaliteit zodat ze geschikt zijn voor een prijskaartje, een tas, een billboard of zelfs op een bestelwagen gezet kunnen worden.

Hoe lang duurt de cursus Digitale Vormgeving?

30 lessen van september tot begin juni.

Wat kost de cursus Digitale Vormgeving?

De cursus Digitale Vormgeving kost € 1375,-.

Studenten kunnen via SLIM een abonnement voor € 140,- per jaar nemen, waarin alle drie programma’s zijn opgenomen.

Hoe meld ik me aan?

Meld je hier aan voor de cursus Digitale Vormgeving. Daarna ontvang je van ons een aanmeldingsformulier voor een intakegesprek, een kostenoverzicht informatie, algemene informatie en de toelatingsopdrachten. Heb jij een portfolio, dan kun je deze meenemen naar het intakegesprek in plaats van de toelatingsopdracht.

Andere interessante cursussen die wij aanbieden zijn:

Digitaal DessinontwerpenTechnisch ModetekenenSketchUp

Ga terug naar het cursusoverzicht