Fotografie A

Wat is Fotografie A

Fotografie betekent ‘schrijven met licht’. Iedereen fotografeert tegenwoordig met zijn mobiel. Bij de cursus Fotografie moet je beschikken over een digitale spiegelreflex camera. Je leert de basisbegrippen en –technieken hanteren zoals iso, diafragma, lichtmeting, lenzen en sluitertijd. Je leert je eigen handschrift te ontwikkelen door middel van compositie, perspectief en contrast, te werken met zwart-wit fotografie en kleurenfotografie. Er wordt met model en stilleven gewerkt, op locatie en in de fotostudio. De cursus is een goede basis als je je als fotograaf verder wilt ontwikkelen op het gebied van food, mode, interieur of kunst. Op de akademie is een fotostudio met fotoapparatuur aanwezig.

Hoe lang duurt de cursus Fotografie A?

30 weken, van september tot begin juni

Wat kost de cursus Fotografie A?

De cursus kost € 995,-.

Welke camera kan ik aanschaffen voor de cursus fotografie A?

Op Akademie Vogue gebruiken wij tijdens de lessen van fotografie A/B een spiegelreflexcamera, ook wel DSLR camera genoemd. Het merk maakt niet uit en ook de prijs niet. Een dure camera betekent niet direct dat je betere foto’s maakt. De spiegelreflexcamera maakt gebruik van een al oud principe. De spiegelconstructie stuurt het licht door het objectief naar de zoeker. Om een foto te maken klapt de spiegel omhoog en valt het licht in de sensor. Je ziet bij de spiegelreflexcamera het optische beeld door de zoeker: je ziet precies wat het objectief ziet. Je ziet dus de werkelijke kleuren, hebt het werkelijke dynamisch bereik en geen vertraging. Het grote en relatief goedkopere aanbod van objectieven en accessoires is een groot voordeel van de spiegelreflexcamera. Doordat er zo veel lenzen beschikbaar zijn, zijn er vaak ook goede tweedehands lenzen. Het is zo goedkoper om te investeren in nieuwe objectieven. Ook de accuduur is een stuk krachtiger doordat er in de spiegelreflex meer ruimte voor is.

Veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in cameraverkoop prijzen de systeemcamera’s aan. Dat is een goede camera maar niet om de techniek te leren. De camera is minder uitgerust met verschillende objectieven en ze zijn veelal duurder. Deze camera’s raden we niet aan.

Let op: Let op bij het aanschaffen van een spiegelreflexcamera van het merk Canon met nummers Eos-4000D, 2000D, 1500D of 250D deze raden wij niet aan omdat deze geen connectie maakt met externe flitsers.

Hoe meld ik me aan?

Meld je hier aan voor de cursus Fotografie A. Daarna ontvang je van ons een aanmeldingsformulier voor een intakegesprek, een kostenoverzicht informatie, algemene informatie en de toelatingsopdrachten. Heb jij een portfolio, dan kun je deze meenemen naar het intakegesprek in plaats van de toelatingsopdracht.

Andere interessante cursussen die wij aanbieden zijn:

Fotostyling AFotostyling BPhotoshop

 

 

Ga terug naar het cursusoverzicht