Grafische vormgeving

Wat is Grafische Vormgeving?

Grafische vormgeving is het visueel vormgeven van je ideeën in verschillende media voor commerciële toepassingen. Dit vereist de inzet van zowel artistieke als technische vaardigheden. De praktijk van de grafische vormgeving strekt zich tegenwoordig uit van het traditionele drukwerk tot de computer. Het doel van de cursus Grafische Vormgeving is het ontwikkelen van kennis en inzicht over de rol, taak en mogelijkheden van ontwerp. Je leert tijdens de cursus om te gaan met een vraagstelling en concept. Je leert je kritisch te verhouden tot de inhoud en verantwoordelijkheid te nemen voor gekozen uitgangspunten. Tegelijkertijd wordt je conceptueel denkvermogen gestimuleerd en ontwikkeld en leer je ideeën te vertalen naar vorm en beeld. Het ontwikkelen van een eigen visuele taal is belangrijk. Deze taal richt zich op bewust en effectief gebruik van beeld en tekst. De onderwerpen die worden behandeld zijn ontwerpen, typografie, beeld en theorie.

Akademie Vogue is partner van Slim.nl. Studenten kunnen via SLIM een abonnement voor € 140,- per jaar nemen, waarin alle programma’s van Adobe Creative Cloud zijn opgenomen.

Voor deze cursus maak je gebruik van je eigen laptop, met de Adobe software erop.

Hoe lang duurt de cursus Grafische Vormgeving?

30 weken, van september tot begin juni.

Wat kost de cursus Grafische Vormgeving?

De cursus kost € 995,-

Studenten kunnen via SLIM een abonnement voor € 140,- per jaar nemen, waarin alle programma’s van Adobe Creative Cloud zijn opgenomen.

Hoe meld ik me aan?

Meld je hier aan voor de cursus Grafische Vormgeving. Daarna ontvang je van ons een aanmeldingsformulier voor een intakegesprek, een kostenoverzicht informatie, algemene informatie en de toelatingsopdrachten. Heb jij een portfolio, dan kun je deze meenemen naar het intakegesprek in plaats van de toelatingsopdracht.

Andere interessante cursussen die wij aanbieden zijn:

Digitale VormgevingMediastyling ModeMediastyling Interieur

 

Ga terug naar het cursusoverzicht