Interieurontwerpen B

Wat is Interieurontwerpen B?

Bij de cursus Interieurontwerpen B leer je interieurs ontwerpen voor een zakelijke omgeving. Het zijn inrichtingen voor een kantoor, voor de retail, voor een leeromgeving, voor de zorg en voor een zakelijke binnentuin.

De helft van het vak is gericht op het versterken van je kwaliteiten als ontwerper. Wat is jouw specifieke handschrift, waar liggen je sterke kanten en hoe breng je die zo goed mogelijk naar voren?

De andere helft van het vak is gericht op theorie. Daarbij duiken we in de vakkennis van de omgevingspsychologie. Je leert wat het effect is van een ruimte op mensen. Wanneer voelt iemand zich er fijn of juist niet? Wat doen kleur, geluid en geur met onze gemoedstoestand en gedrag? Hoe geef  je een ruimte een identiteit?

Tot slot krijg je praktische kennis. Je leert omgaan met een opdrachtgever, het opstellen van een begroting en het maken van een tijdsplanning.

Vereisten voor Interieurontwerpen B:

Volledige beheersing van:

  • SketchUp of gelijkwaardig programma
  • Plattegronden, doorsneden, aanzichttekeningen tekenen
  • Maquette maken
  • Driedimensionale tekeningen maken
  • Voorkennis van interieurstyling

Hoe lang duurt de cursus Interieurontwerpen B?

30 weken, van september tot begin juni.

Wat kost de cursus Interieurontwerpen B?

De cursus kost € 995,-.

Extra kosten: €25,- Boek: ‘Het grote Interieurboek’

Hoe meld ik me aan?

Meld je hier aan voor de cursus Interieurontwerpen B. Daarna ontvang je van ons een aanmeldingsformulier voor een intakegesprek, een kostenoverzicht informatie, algemene informatie en de toelatingsopdrachten. Heb jij een portfolio, dan kun je deze meenemen naar het intakegesprek in plaats van de toelatingsopdracht.

Andere interessante cursussen die wij aanbieden zijn:

Interieurstyling BHorecastylingSketchUp

 

Ga terug naar het cursusoverzicht