Kunst en kostuumgeschiedenis

Wat is Kunst- en kostuumgeschiedenis?

Dit zijn uitgebreide visuele hoorcolleges over de kunstgeschiedenis en de kostuumgeschiedenis. Kijk jij graag naar modeshows of mensen op straat en vraag jij jezelf af ‘waar komt die look vandaan?’ Het antwoord van de allereerste modeontwerpster Rose Bertin aan Marie-Antoinette in de 18e eeuw, geldt nog steeds: ‘Nieuwe dingen zijn eigenlijk die dingen die we vergeten zijn’. Wanneer je naar de shows kijkt van Dior of Dolce & Gabbana herken je de vele stijlen van de vorige eeuwen. De kostuumgeschiedenis is nog steeds een grote bron van inspiratie voor de huidige mode.

De cursus kunst- en kostuumgeschiedenis valt uiteen in drie delen van ieder 10 lesweken:

  • geschiedenis van de Klassieke kunst (architectuur, beeldhouwkunst en schilderkunst)
  • geschiedenis van de Moderne kunst
  • kostuumgeschiedenis (de geschiedenis van de Oudheid tot aan nu).

 

De lessen worden gegeven met audiovisuele presentaties. Naast de ontwikkeling van kleding wordt er ook aandacht besteed aan belangrijke stijl-iconen, gebruiken en theater- en dansvormen. Gedurende de cursus leg je een eigen documentatiemap aan met voorbeelden uit de gehele kunst- en kostuumgeschiedenis.

Hoe lang duurt de cursus Kunst- en kostuumgeschiedenis?

30 weken, van september tot begin juni.

Wat kost de cursus Kunst- en kostuumgeschiedenis?

De cursus kost € 995,-.

Hoe meld ik me aan?

Meld je hier aan voor de cursus Kunst- en kostuumgeschiedenis. Daarna ontvang je van ons een aanmeldingsformulier voor een intakegesprek, een kostenoverzicht informatie, algemene informatie en de toelatingsopdrachten. Heb jij een portfolio, dan kun je deze meenemen naar het intakegesprek in plaats van de toelatingsopdracht.

Andere interessante cursussen die wij aanbieden zijn:

Kunst- en meubelgeschiedenisKunstactualiteit

 

Ga terug naar het cursusoverzicht