Tekenen en schilderen B

Wat is Tekenen en Schilderen B?

Tekenen en schilderen B is een vervolg op de A cursus en bestaat uit vijf opdrachten. Iedere opdracht wordt ingeleid met een power point presentatie die het thema introduceert met een aantal kunstenaars als voorbeeld. Binnen het thema wordt voor ieder individueel gezocht naar vorm en inhoud en daarbij in samenspraak met de docent naar een individuele opdracht gezocht. Schilderen en tekenen zijn de basis van de opdrachten maar andere media zoals ruimtelijk, film, fotografie en collage kunnen ook onderzocht en gebruikt worden.

Opdracht 1: Huid, structuur, materiaal, monochroom, abstract
Opdracht 2: Verzameling, ordening, stilleven
Opdracht 3: Compositie, vlakverdeling, vereenvoudiging, kleurintensivering
Opdracht 4: Ruimte, perspectief, diepte en oppervlakte, dichtbij en veraf
Opdracht 5: Surrealisme, verhaal, figuratie waarin aandacht voor vorm/vervorming en vervreemding schaal, groot/klein

Centraal staat het samen kijken en zoeken welke richting je verder wilt uitwerken. Met behulp van de voorbeelden van kunstenaars en gerichte opdrachten en jouw eigen vragen ontwikkel je je eigen stijl, werkwijze en ideeën. Als je andere vakken volgt, proberen we ook daarmee een verbinding aan te gaan.

Hoe lang duurt de cursus Tekenen en Schilderen B?

30 weken, van september tot begin juni.

Wat kost de cursus Tekenen en Schilderen B?

De cursus kost € 995,-.

Hoe meld ik me aan?

Meld je hier aan voor de cursus Tekenen en Schilderen B. Daarna ontvang je van ons een aanmeldingsformulier voor een intakegesprek, een kostenoverzicht informatie, algemene informatie en de toelatingsopdrachten. Heb jij een portfolio, dan kun je deze meenemen naar het intakegesprek in plaats van de toelatingsopdracht.

Andere interessante cursussen die wij aanbieden zijn:

Dessinontwerpen – Technisch Modetekenen – Modetekenen

 

Ga terug naar het cursusoverzicht