Elle geeft cursus modejournalistiek

Droom je van een carrière als modejournalist? Schrijf je dan nu in voor de cursus modejournalistiek

  X  

Tijdens de cursus modejournalistiek van ELLE x Fontys krijg je onder andere colleges van Aynouk Tan, Janice Deul en Team ELLE. Altijd al gedroomd van een carrière als modejournalist of overweeg je om een carrière-switch te maken in die richting? ELLE en Fontys Hogeschool voor Journalistiek organiseerden afgelopen jaar drie keer een cursus Modejournalistiek, en – goed nieuws – wegens groot succes bieden we die cursus dit najaar opnieuw aan.

 

Cursus Modejournalistiek
Na drie uitverkochte edities gaan we dit najaar opnieuw van start met een exclusieve cursus over het mooiste vak dat er bestaat: modejournalistiek. De cursus is er een voor alle leeftijden; voor iedereen die een modeblog wil beginnen, zich als modejournalist wil specialiseren of gewoon een kijkje wil nemen achter de schermen bij ELLE. Tijdens de cursusavonden leer je de ins en outs van gerenommeerde experts uit de modewereld. Onder meer art director en curator Aynouk Tan, mode- en cultureel activist Janice Deul en het team van ELLE zullen gastcolleges geven over uiteenlopende onderwerpen als schrijven voor print en online (SEO), interviewtechnieken, trends analyseren en hoe je aan de bak komt als freelance modejournalist. Na weken oefenen met onderzoeken en schrijven, is het tijd om de leerstof in praktijk te brengen tijdens een live Q&A met modeontwerper Ronald van der Kemp. De cursus wordt afgesloten met bubbels, felicitaties en de uitreiking van een officieel certificaat van Fontys Hogeschool voor Journalistiek.

Totaalpakket van de cursus
• 8 cursusavonden van 2,5 uur in Amsterdam
• Een zaterdagse excursie
• Een rondleiding over de redactie van ELLE
• Persoonlijke en professionele feedback op alle thuisopdrachten
• Een officieel certificaat van Fontys Hogeschool voor Journalistiek

Aanmelden
De cursus start op woensdag 9 september 2020, wordt wekelijks gehouden (met uitzondering van 14 en 21 oktober i.v.m. de herfstvakantie) en duurt in totaal twee maanden. De kosten voor de cursus bedragen €995 per persoon. Na afloop ontvangen de cursisten zoals gezegd een officieel certificaat. Ook belangrijk: de lesruimte is ruim opgezet en indien wenselijk kan tijdens de cursuslessen afstand gehouden worden, waardoor de anderhalve meter afstand kan worden gewaarborgd.

Hierbij alle informatie op de website van de ELLE.