Digitaal Dessinontwerpen

Wat is Digitaal Dessinontwerpen?

Bij digitaal dessinontwerpen ontwerp en maak je de dessins met de computer. Door de computer zijn de mogelijkheden voor digitale prints onbeperkt geworden. Handgetekende en geschilderde dessins kunnen prima bewerkt worden met computerprogramma’s en omgezet worden tot professionele bruikbare ‘multiple repeat’ dessins voor de mode- en textielindustrie. In deze praktische cursus leer je de vele creatieve mogelijkheden die ‘Illustrator’ en ‘Photoshop’ je bieden, o.a. tot een grotere gelaagdheid in je dessins. Daarna wordt individueel extra aandacht besteed aan de digitale vormgeving van je eigen handgemaakte dessins. Ook het aanleveren en het opslaan van je files komen aan de orde. In de cursus krijg je inzicht in het beroep dessinontwerpen en de vele commerciële mogelijkheden. Hoe profileer je je als freelance designer, hoe presenteer je je werk en wat zijn de opties om je werk aan de man te brengen?

Akademie Vogue is partner van Slim.nl. Studenten kunnen via SLIM een abonnement voor € 140,- per jaar nemen, waarin alle programma’s van Adobe Creative Cloud zijn opgenomen.

Vereisten:

  1. Eigen laptop, met de Adobe software erop.
  2. Laptop moet voldoen aan de minimale systeem eisen voor Adobe Photoshop CC & Adobe Illustrator CC. Zie website Adobe: https://helpx.adobe.com
  3. Basiskennis van de computerprogramma’s Adobe Photoshop & Illustrator. (les is in deze programma’s)
  4. Akademie Vogue is niet verantwoordelijk voor problemen bij gebruik van illegale software.

Hoe lang duurt de cursus Digitaal Dessinontwerpen?

30 weken, van september tot begin juni.

Wat kost de cursus Digitaal Dessinontwerpen?

De cursus kost € 1375,-

Studenten kunnen via SLIM een abonnement voor € 140,- per jaar nemen, waarin alle programma’s van Adobe Creative Cloud zijn opgenomen.

Hoe meld ik me aan?

Meld je hier aan voor de cursus Digitaal Dessinontwerpen. Daarna ontvang je van ons een aanmeldingsformulier voor een intakegesprek, een kostenoverzicht informatie, algemene informatie en de toelatingsopdrachten. Heb jij een portfolio, dan kun je deze meenemen naar het intakegesprek in plaats van de toelatingsopdracht.

Andere interessante cursussen die wij aanbieden zijn:

Dessinontwerpen A Dessinontwerpen BTextiele Technieken – Technisch Modetekenen

Ga terug naar het cursusoverzicht