Diploma dessinontwerpen

Wat is een Dessinontwerper?

Een dessinontwerper ontwerpt dessins en patronen voor stoffen voor de mode- en interieurbranche. De ontwerper heeft een goed gevoel voor vorm, kleur en compositie. De ontwerper analyseert trends, beurzen, kunstvormen en maatschappelijke ontwikkelingen voor nieuw ideeën. Hij beheerst de traditionele en moderne ontwerpprogramma’s (Illustrator) om de ontwerpen bij opdrachtgevers aan te leveren.

Welke cursussen behoren tot het diploma Dessinontwerper?

tekenen en schilderen

dessinontwerpen A

digitaal dessinontwerpen

modestyling A

interieurstyling A

kunstactualiteit

materiaal innovatie of textiele technieken

dessinontwerpen B

Hoe meld ik me aan?

Meld je hier aan voor de opleiding dessinontwerper. Daarna ontvang je van ons een aanmeldingsformulier voor een intakegesprek, een kostenoverzicht informatie, algemene informatie en de toelatingsopdrachten. Heb jij een portfolio, dan kun je deze meenemen naar het intakegesprek in plaats van de toelatingsopdracht.

Wat kost de opleiding?

Om het diploma dessinontwerper te behalen dien je de 8 losse cursussen succesvol af te ronden. De totale kosten om een diploma te behalen bedragen € 7770,-  (7 x € 925,- en 1 X €1295,-). Je betaalt naar gelang het aantal cursussen die je volgt in 1 jaar. Volg je 3 cursussen, dan betaal je 3 x € 925,-.

Andere interessante opleidingen die wij aanbieden zijn:

Diploma modevormgever

Diploma interieurstylist